Bolezen opozorilo vašega telesa

Ste se kdaj vprašali, zakaj se določena občutja ponavljajo, zakaj se določene bolezni ponavljajo, zakaj so nekatere bolezni kronične, zakaj se ponavljajo doživljanja,…

Je vse, kar se ponavlja, res dolgotrajno, ali le odziv telesa na zunanje okoliščine?

»Pet let nazaj sem nenadoma zbolela. Zatekle so noge. Nisem mogla več hoditi. Pristala sem v bolnišnici. Preiskave so trajale tri tedne. Vzrok moje bolezni ni bil ugotovljen. Zdravniki so rekli, da je bolezen dedna. Predpisali so sredstva za lajšanje bolečin. Rekli so mi, da naj se naučim živeti z boleznijo. Predpisali so mi pogoste kontrole. Zdravstveno stanje se je slabšalo. Kazalo je, da pristanem v invalidskem vozičku…
Takrat sem se odločila, da mi pripada življenje. Začela sem poslušati samo sebe. Ugotovila sem, da sem bila v obdoblju pred boleznijo precej obremenjena. Želela sem si počitnic. Nisem si jih privoščila. In telo je samo poskrbelo, da sem začela počivati.
To je bilo moje prvo veliko spoznanje. Odgovornost za svoje zdravje sem vzela resno. Prej sem dolžila zdravnike, da mi povrnejo zdravje. Še najbolje bi bilo, da bi oni imeli čarobno paličico. Zdravniki so ljudje. In moje zdravje je moja odgovornost. Oni so moji pomočniki. Zato sem začela skrbeti za sebe in se poslušati. In zdravje se je počasi začelo vračatiTo je pripoved gospe, ki je ozdravela. Gospe, ki živi zadovoljno, mirno in srečno življenje. Gospe, ki se je obrnila v sebe.

In kako ji je uspelo? 

Najpomembnejša je odločitev za zdravje. Tako se je začela zanimati za načine zdravljenja, ki so v Evropi manj poznane. Tako je našla metodo »Z dotikom do zdravja«, ki povezuje zahodno medicino in kitajsko medicino. S pomočjo te metode je lahko podprla vsa zdravljenja. (Preberi več o izobraževanju) In začela je spoznavati kaj je tisto, kar jo je pahnilo v bolezen.

Neja, prosim zaupajte mi, kako je ugotovila, kaj jo je pahnilo v bolezen?

Metoda »Z dotikom do zdravja« povezuje dva principa zahodno medicino in kitajsko medicino in pobere iz obeh najboljše. Spoznavanje anatomije in fiziologije telesa omogoča vpogled v sestavo in delovanje telesa in spoznavanje energetskih tokov omogoča vpogled v delovanje misli in čustev. Oboje skupaj ji daje spoznanja o vzrokih bolezni.

Mi lahko bolj natančno opišete metodo »Z dotikom do zdravja«

Metodo »z dotikom do zdravja« (ang. Touch for Health) je razvil John Thie z namenom široki javnosti približati uporabnost kineziologije. Kineziologija je veja fiziologije, vede o življenjskih dogajanjih v telesu, in se ukvarja s preučevanejm mehanike in anatomije gibanja telesa. Ime izvira iz grških besed kinesis (gib) in ology (preučevanje). Principi kineziologije se uporabljajo pri preiskovanju napetosti mišic. Kinezioterapevtsko zdravljenje je leta 1964 osnoval ameriški kiropraktik George J. Goodheart, ko je medsebojno povezal temeljne principe kitajske medicine in temeljne principe kineziološke obravnave mišic. Z raziskavami je potrdil povezavo med mišicami, žlezami in organi ter ugotovil, da je telo medsebojno povezana celota. Energijski kanali so skupni tako za mišice kot za organe. (Preberi več o izobraževanju)

Vse več se govori o »energijskih kanalih«, vendar jih veliko ljudi ne zaznava. Je potrebno za uporabo metode »Z dotikom do zdravja« zaznavati energijske kanale?

Metoda »Z dotikom do zdravja« je preprosta metoda, ki je namenjena uporabi vsem ljudem. (Preberi več o izobraževanju) Rada rečem, potipajte svoje telo. Ali ga čutite? Vsi čutite mišice, lase, nekatere kosti, telo je gosto. In zdaj potipajte svoja čustva? Jih lahko potipate? Ne, pa vendar veste da obstajajo, ko se smejite je radost, ko jočete je žalost, ko dobite darilo je sreča… Veste, da čustva so in težje jih je skriti. Kaj pa misli? Lahko potipate misli? Ne, ampak veste da misli obstajajo, kajne. In ne morete jih potipati. Enako je z energijo. In energija teče po energijskih kanalih. Energijski kanali so v telesu posameznika in »nosijo« življenjsko energijo, ki hrani telo (notranje organe, tkiva, telesne funkcije). Kadar so meridijani moteni, se te motnje lahko odražajo tako na fizičnem telesu kot v duševnem stanju. Energijski kanali so razporejeni po celem telesu. (iVitalis vaje: Dvigni moč tvoje energije S pomočjo mišičnega testa ugotavljamo kakovost toka skozi kanale. Mišični test je enostavno orodje za zaznavanje energije. Telo klienta preko napetosti/ohlapnosti mišice govori o tem kaj ga izčrpava, kaj ga blokira, kaj krepi. iVitalis delavnica – aktiviraj in ohrani zdravje – KLIKNI

Preberi več o izobraževanju – KLIKNI

 dr. Neja Zupan, zavod BISERNICA

Gorenjski glas

Dodaj komentar...

*