iVitalis nordijska hoja

Nordijska hojaNamenjena je vsem, ki bi se v prostem času radi družili in se hkrati odlično razgibali na svežem zraku.

Preprosto gibanje z uporabo palic, oplemeniteno s posebnimi vajami – je vadba, ki krepi telo in duha. iVitalis nordijska hoja je enostavna, zdrava, družabna, sproščujoča in zato dostopna vsakomur.

Nordijska hoja izhaja iz smučarskega teka in posnema gibanje v klasičnem dvotaktnem diagonalnem koraku. Medtem, ko jo poklicni športniki uporabljajo za izboljšanje fizičnih sposobnosti v napornem času priprav, prinaša ljubiteljem rekreacije na prostem predvsem sprostitev in zadovoljstvo ob dobrem počutju. Hoja je aktualna v vseh letnih časih, praktično v vsakem vremenu.

Nordijska hoja je v celi vrsti športnih aktivnosti na prostem ena izmed najmanj zahtevnih in najbolj varnih. S pravilno in kakovostno izvedbo razgibamo v telesu do 90% vseh mišic v telesu. Intenzivnost vadbe prilagajamo naši telesni pripravljenosti. Uporaba posebnih palic nam omogoči krepitev rok, ramen in trupa. Podaljševanje koraka nas vodi do aktiviranja več mišic na nogah in trupu. Nordijska hoja ima izredno ugoden učinek na hrbtenico. Raziskave so pokazale, da vadba nordijske hoje dvakrat na teden zmanjša bolečine v vratu pri ljudeh, ki opravljajo delo, pri katerem pretežno stojijo.

Nordijska hoja je kot nalašč za vse ljudi, ki imajo težave s sklepi, pa bi se vseeno radi sproščeno gibali v naravi. Vadba s palicami zmanjšuje obremenitve sklepov za 30%. Razbremenjeni so predvsem gležnji, kolena in kolki. Zmanjšane so tudi obremenitve na hrbtenico.

Palice so tudi koristen pripomoček pri razgibalnih in razteznih vajah.

Raziskave so pokazale, do prehodimo določeno razdaljo, npr. 1km v približno istem času, če hodimo s palicami ali brez; vendar pa dosežemo pri nordijski hoji v tem času višji srčni utrip, zato porabimo za 1/3 več energije in bolje izrabimo kisik, ki ga vdihnemo.

V zavodu Bisernica smo običajno nordijsko hojo za večje učinke dodatno še obogatili z iVitalis vajami.

Vaje iVitalis nordijske hoje so izpeljane iz uporabne kineziologije in izhajajo iz metode Z dotikom do zdravja. Po tej metodi istočasno krepimo več nivojev: fizično telo, um ter čustva. Dejstvo je, da je prav vsak del človeškega telesa povezan s čustvi in mislimi. Velja pa tudi obratno obratno, da telo, čustva in misli, vplivajo na energijsko stanje vsakega posameznika. Na tem področju je bilo narejeno že precej raziskav, ki so pokazale, da neravnovesje telesnih funkcij izhaja iz blokiranosti energijskih kanalov znotraj telesa. Med vadbo se blokade sprostijo. Človek je po vadbi osvobojen stresa, čustveno stabilnejši, boljše fizične drže in poln novih idej.

Z redno iVitalis nordijsko hojo pridobimo:

  • pospešimo učenje tehnike nordijske hoje
  • krepimo mišičje celega telesa in notranje organe
  • razbremenimo sklepe
  • izboljšamo držo in ohranjamo zdravo hrbtenico
  • izboljšamo prožnost na miselnem in čustvenem nivoju
  • preprečimo poškodbe ali pričnemo z gibanjem po poškodbi
  • izboljšamo telesno vzdržljivost
  • okrepimo imunski sistem
  • izboljšamo metabolizem pri izgubi odvečne teže (boljša presnova maščob)
  • izboljšamo zdravje in vitalnost
  • se družimo s prijatelji

iVitalis nordijsko hojo je razvil učitelj nordijske hoje Miha Vizjak. Znanja nordijske hoje je povezal z znanji energijske kineziologije. Nastala je iVitalis nordijska hoja, ki je zdrava, družabna, sproščujoča in dostopna vsakomur. iVitalis nordijska hoja je preprosto gibanje z uporabo palic, oplemeniteno z posebnimi vajami – je vadba, ki krepi telo in duha.

iVitalis nordijska hoja je primerna za vse starostne skupine, namenjena je začetnikom kot tudi že bolj izkušenim rekreativcem.

KJE POTEKA

Vadba poteka na prostem vse leto, po raznovrstnih sprehajalnih poteh.

iVitalis NORDIJSKO HOJO VODI

iVitalis vaditelj in športni navdušenec Miha Vizjak.

 INFORMACIJE

Več informacij dobite na telefonski številki 041 855 435.

Za več informacij in termine nam pišite:

Ime in priimek:

E-naslov:

Telefon:

Sporočilo: